You are here

Assistentiewoningen in de praktijk van de vastgoedmakelaar en de vastgoedbeheerder anno 2020

Assistentiewoningen in de praktijk van de vastgoedmakelaar en de vastgoedbeheerder anno 2020

Région Louvain
25-05-2020
Assistentiewoningen in de praktijk van de vastgoedmakelaar en de vastgoedbeheerder anno 2020(3u)

De verkoop en doorverkoop van assistentiewoningen is een nichemarkt waar elke vastgoedmakelaar tegenwoordig wel mee geconfronteerd wordt.
Gezien de specificiteit van de materie is het zaak om de klant goed te informeren.

In deze opleiding brengen we eerst een juridische onderbouw en kadering van de materie om dit "zorg"-vastgoed goed te begrijpen. Daarna focussen we op de praktische benadering van de verschillende, specifiek te gebruiken documenten en de bijzondere terminologie.

U krijgt een duidelijk inzicht in de rechten, plichten, kosten en lasten van assistentiewoningen zodat u in het kader van uw informatieplicht als vastgoedmakelaar uw potentiële kopers correct kan informeren.

We benaderen ook vele praktijkvragen waarmee u als syndicus op algemene vergaderingen wordt geconfronteerd en bekijken hoe u de “spanningen” tussen eigenaars en beheersinstantie kan managen en aanpakken.

Vandaag worden niet werkende residenties soms terug omgevormd naar reguliere mede-eigendom. Hoe pakt u dat aan? Quid met de BTW? Hoe de beheersinstantie opzeggen en wat zijn de gevolgen? Wat als de mede-eigenaars zelf het heft in handen willen nemen?

U hoort het: we gaan op zoek naar oplossingen voor een pak onduidelijkheden.
Cette formation est agréée pour 3 heures de formation permanente par l’IPI
Date Débute à Se termine à Lieu Formateur
25-05-2020 14:00 17:00 LEUVEN Info YOERI NOTE