You are here

Renovatie van appartementsgebouwen na de hervormde WME: juridische aspecten

Renovatie van appartementsgebouwen na de hervormde WME: juridische aspecten

Région Kust Midden (Oostende)
12-02-2019
Renovatie van appartementsgebouwen na de hervormde WME: juridische aspecten (3u)

De nieuwe appartementswet geeft o.a. een antwoord op de nood aan renovatie van de vele verouderde appartementsgebouwen die ons land rijk is. Via verschillende ingrepen werden de drempels om tot renovatie te beslissen aangepast. Er werd zelfs een nieuw orgaan gecreëerd om bij een patsituatie het beslissingsrecht over te nemen van de algemene vergadering en de nodige daden van uitvoering te stellen in plaats van de syndicus.

In deze opleiding wordt uiteengezet op welke wijze ingrijpende renovatiewerken en zelfs de sloop en wederopbouw van het gebouw op de agenda kan worden gebracht, hoe erover wordt beslist, en hoe door mede-eigenaars en bewoners verzet kan worden gevoerd. In dit kader wordt een zijsprongetje gemaakt naar het nieuwe Vlaamse Huurdecreet: welke zijn de rechten en plichten van huurders in het gebouw?
We bespreken ook de impact van de nieuwe regels op de promotoren die niet alleen de statuten van het gebouw anders zullen moeten opstellen (met aandacht voor het herboren reglement van interne orde) maar die nu ook nog tot aan de voorlopige oplevering eenzijdig de statuten kunnen wijzigen.
Cette formation est agréée pour 3 heures de formation permanente par l’IPI
Date Débute à Se termine à Lieu Formateur
12-02-2019 14:00 17:00 OOSTENDE Info FRANK BURSSENS